Ylläpito

Näitä kyläsivuja ylläpitää Nukarin kylätoimikunta

Nukarin kylätuotteet

Lahjaideoita, itselle, kotiin, ystäville, nykyisille ja entisille nukarilaisille...

Kyläkirja
Irtotee
Postikortti
Postimerkki
Kyläkassi
Heijastin
Kylähuppari
T-paita

***

Katso lisätiedot "Nukarin tuotteet" sivulta! Myyntituloilla tuetaan kylätoimikunnan toimintaa.

Nukarin oma ryhmä Facebookissa!

Maljan saaneet

Nukarin Malja luovutettiin vuonna 2022 Raalan-Nukarin Martoille.

Nukarin Malja 2022 Raalan-Nukarin Martoille – käsityökulttuurin ylläpitämistä, neuleita vastasyntyneille ja tikkupullia isommille lapsille

Nukarin Malja luovutettiin vuonna 2021 Veijo Musakalle. 

Nukarin Malja Veijo Musakalle – kylänmies vuodesta 1989

Nukarin Malja luovutettiin vuonna 2020 Teppo-koiralle ja Päivi Ahlgrenille. 

Nukarin Malja ploggaajakoirakolle – Päivi Ahlgrenin ja Tepon työ ympäristön hyväksi ei ole jäänyt huomaamatta

Nukarin Malja luovutettiin vuonna 2019 Anne Fagerlundille.

Hyväsydäminen puurtaja auttaa aina – Nukarin Malja eläinlääkäri Anne Fagerlundille

Nukarin Malja luovutettiin vuonna 2018 Siru Weckströmille. 

Siru Weckström palkittiin Nukarin Maljalla – "tehnyt pyyteetöntä työtä"Nukarin Malja 2017 luovutettiin Marrasmeiningeissä sunnuntaina 5.11.2017 Railalle ja Kallelle. 


Puheenjohtaja Jenni Sandbergin maljapuhe tiivistettynä
NukarinMalja2017-RailaKalle__3.jpg

Tänä vuonna Maljan saajia on kaksi. He ovat pitkäaikaisia kyläaktiiveja vuosien saatossa - joskus enemmän ja joskus vähemmän. Kuitenkin aina valmiina auttamaan!

Jos kyläläisillä on kysymyksiä niin heiltä saa vastauksen. Ky
län tietotoimisto löytyy siis heidän kotiosoitteestaan. He ovat vahvasti "koko kylä kasvattaa" ajatusmallin puolestapuhujia ja huolehtivat/puuttuvat riippumatta siitä, onko kyseessä tutut vai tuntemattomat lapset.

Perinteinen kyläilme ja perinnerakentamiseen liittyvät arvot ovat heillä lähellä sydäntä. He ovat olleet myös mukana kyläkirjamme, Pengerkosken partaalla tekemisessä alusta alkaen aina materiaalien keräämisestä lähtien.

Ilman heitä meillä ei olisi kylämme suurinta tapahtumaa Rusthollaria kesäisin.

Kiitos ja onnittelut Raila Ståhl ja Kalle Ulmanen!

*****************************

NukarinMalja2016-Lohenoja-web.jpg

Nukarin Malja 2016 luovutettiin Marrasmeiningeissä 20.11.2016 Lohenojan tilalle, Tom ja Pirjo Vakkilaiselle. 

Puheenjohtaja Jenni Sandbergin maljapuhe tiivistettynä:

Lohenojan maitotila on tunnettu Nukaria laajemmalla alueella; keväisin ja kesäisin Tuusulantien varteen ajetaan katsomaan lehmiä pääkaupunkiseudulta asti. Myös pari vuotta sitten järjestetty Lehmien lautumelle lasku-tapahtuma oli hyvää mainosta koko kylälle. Tapahtuma keräsi paljon katsojia ja myös paikallisia toimijoita omien pisteiden kanssa maatilan pihapiiriin.

Nuorekas ja helposti lähestyttävä isäntäpari saavat kyläläisiltä erityistä kannustusta valitsemalleen työlleen perinteisen elämäntavan ja puhtaan ruuan puolesta. Lisäksi Lohenojan päärakennuksen kunnostus on ollut kuluvan vuoden suururakka, jota on mielenkiinnolla seurattu. Rakennus on ehdottomasti seudun komein maatilojen rakennuksista ja sen kunnostaminen kulttuuriteko! 

 

*****************************
2015 Nukarin Malja luovutettiin Marrasmeiningeissä 15.11.2015 Mirja Sandbergille

NukarinMalja2015-MS.jpg

Esa Rahusen maljapuhe:

*****************************
Vuoden 2014 Nukarin Maljan saaja julkistettiin Marrasmeiningeissä 16.11. Maljan saaja tavoitettiin puhelimitse ja varsinainen Maljan luovutus tapahtui seuraavana päivänä.

Puheenjohtaja Tuomas Multalan maljapuhe:

Nukarin malja luovutetaan vuosittain henkilölle, yhteisölle tai ryhmälle joka on osoittanut merkittävää toimintaa kylän asioiden hoidossa tai kylän tunnetuksi tekemisessä. Malja on jaettu jo yli 30 vuoden ajan ja maljan saajien joukosta löytyy monia tuttuja henkilöitä ja yhdistyksiä.

Onkin hienoa, että kylällämme on tällainen perinne, jotta voimme antaa edes pienen tunnustuksen niille, jotka tekevät työtä koko kylän hyväksi. Maljan saajan valitsee Nukarin Kylätoimikunta, mutta esityksiä maljan saajaksi voi tehdä kuka tahansa. Tuttuun tapaan Kylätoimikunnalla oli tänäkin vuonna useita hyviä ehdokkaita, joista pääsimme valitsemaan tämänvuotinen maljan saaja.

marjaana-nettiin171114.jpg

Tänä vuonna Maljan saa nukarilainen, joka toimi pitkään Nukarin Koululaisten Tuki Ry:n kantavana voimana mm. puheenjohtajan roolissa. Häntä on esitetty maljan saajaksi myös kylän ulkopuolelta tulleessa viestissä, toiminnastaan useina vuosina Taaborin vuorella esitettyjen näytelmien puvustajana. Tällä tavoin hän on tehnyt kyläämme tunnetuksi myös laajemmalla alueella.


Nukarin Maljan vuonna 2014 saa Marjaana Laajakoski.

*****************************

Vuoden 2013 Nukarin Malja luovutettiin Marrasmeiningeissä 17.11. 

Puheenjohtaja Tuomas Multalan puhe tiivistettynä:

Nukarin Maljaa on jaettu vuodesta 1981 lähtien ja sen on saanut jo yli 30 nukarilaista. Maljan kylkeen on siis kaiverrettu jo pitkä lista kylän tunnettujen persoonien ja vaikuttajien nimiä.

Viime vuonna maljan sai rehtori Sanna Heiskanen ja tänäkin vuonna Kylätoimikunnalla oli useita hyviä ehdokkaita joiden joukosta päästiin valitsemaan. Luonnollisesti tämä tarkoittaa sitä, että tulevillekin vuosille jäi vielä hyviä kandidaatteja maljan saajaksi.

Tänä vuonna malja luovutetaan henkilölle, joka on asunut Nukarilla jo useamman vuosikymmenen ajan.

Hän on ollut, ja on edelleen, mukana monenlaisessa toiminnassa kylällämme. Yhdistyksistä hän on toiminut tai toimii esimerkiksi Nukarin Hakassa sekä Martoissa.

Muuten häntä kuvaillaan avuliaaksi ja oma-aloitteiseksi henkilöksi. Jos tapahtumien tai tilaisuuksien järjestelyissä tarvitaan apua tai välineitä, on hän aina valmis auttamaan. Hän onkin eräänlainen hiljainen työmyyrä.

nm-sirkka2013.jpg

Lisäksi hän on aktiivisesti osallistunut kylällä järjestettäviin tapahtumiin käymällä niissä ja olemalla muutenkin läsnä lähestulkoon kaikessa toiminnassa kylällämme. Tapahtumien järjestämisen kannalta tämä onkin erittäin tärkeää, sillä ilman kävijöitä ei olisi tapahtumiakaan.

Viime vuosina on kylätoimikunnankin puolelta puhuttu ”koko kylä kasvattaa” –ajatuksesta eli siitä, että aikuisilla olisi rohkeutta puuttua myös muiden kuin omien lastensa toimintaan ja käytökseen jos siihen on tarvetta. Tämän vuoden maljan saaja onkin hyvä esimerkki siitä miten tämä periaate käytännössä toimii. Vuosien varrella hänet on opittu tuntemaan suorapuheisena ja asioiden kulkuun tarvittaessa aktiivisesti puuttuvana henkilönä.

Nukarin Maljan vuonna 2013 saa Sirkka-Liisa Weckström.

****************

Vuoden 2012 Nukarin Malja luovutettiin Marrasmeiningeissä 18.11.

Puheenjohtajan Tuomas Multalan maljapuhe tiivistettynä:

sanna_heiskanen2012.jpg

Nukarin kylätoimikunta on vuodesta 1981 antanut Nukarin Maljan henkilölle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut Nukarin asioiden hoitoon tai tehnyt Nukaria tunnetuksi. Maljan jakaminen kertoo hienolla tavalla siitä miten aktiivinen ja vireä kylä Nukari on.

Tälläkin kertaa esillä oli muutamia nimiä, joista sitten kuitenkin yksi nousi helposti muiden edelle. Koulun rehtori Sanna Heiskanen on saanut paljon kiitosta oppilaiden vanhemmilta ja hän on ollut mukana monissa tapahtumissa ja hankkeissa.Erityisen ilahduttavaa on se, että aktiivisia ja toimeliaita ehdokkaita maljan saajiksi löytyy edelleenkin useampia vuosittain.

Erään kyläläisen ja vanhemman sanoin: "Sanna on parasta mitä Nukarin koululaisille on tapahtunut pitkään aikaan".

Nukarin Maljan vuonna 2012 saa Sanna Heiskanen.

**********

Vuoden 2011 Nukarin Malja luovutettiin Marrasmeiningeissä 20.11.

Kylätoimikunnan puheenjohtaja Ismo Savolaisen maljapuhe:

Hyvät kyläläiset,
Nukarin kylätoimikunta on vuodesta 1981 lähtien jakanut vuosittain Nukarin Maljan ansioituneelle kyläläiselle, joka on aktiivisesti toiminut kylämme eteen ja kylällämme. Palkinnon voi saada myös yhdistys. Tänä vuonna mietimme erityisesti kolmen vaihtoehdon välillä. Lopulta yksi nousi ylitse muiden, mutta toisaalta on hyvä tietää että tuleville vuosillekin on hyviä ehdotuksia jo olemassa.

Tämän vuotisen Nukarin Maljan saaja ei ole uusnukarilaisia, niin kuin esimerkiksi minä ja aika iso osa kylätoimikuntaamme. Maljan saajan suku on asunut Nukarilla jo useamman sukupolven ajan. Lisäksi hän on henkilökohtaisesti auttanut meitä uusia kyläläisiä sekä tietysti pidempäänkin kylällä asuneita ymmärtämään historiaamme. Hän on nimittäin aktiivisesti kerännyt vanhaa paikallista esineistöä ja myös esitellyt sitä esimerkiksi kylätoimikunnan tilaisuuksissa. Lisäksi hän oli keskeisiä kyläkirjamme Pengerkosken partaalla mahdollistajia.

Eli jos hänen toiminnassaan on ollut historian siipien havinaa, niin joskus kun hän pöräyttää autollaan kylän raitin läpi ja kosken lähettyviltä, niin siellä rannoilla ei haapojen havinaa kuule siltä rytinältä joka pensaikossa etenee. Luvaton kalastaja on nimittäin tunnistanut Keijon auton ja luulee tämän tulevan tarkastamaan lupia.


Tämän vuotisen Nukarin Maljan saa siis Keijo Kivekäs.

Paljon onnea!

**********

Vuoden 2010 Nukarin Maljan saaja julkistettiin Marrasmeiningeissä 21.11.

Kylätoimikunnan puheenjohtajan Tuula Lempisen maljapuhe:

Nukarin kylätoimikunta on vuodesta 1981 pyytänyt kyläläisiltä ehdotuksia henkilöstä, yhteisöstä tai ryhmästä, joka on osoittanut merkittävää toimintaa kylän asioiden hoidossa tai kylän tunnetuksi tekemisessä. Tänäkin vuonna tuli muutama ehdotus, joista yksi nousi selvästi esiin.
Tämä innostava, huumorintajuinen ja persoonallinen nainen on ottanut sydämelleen kylän pienimpien ja nuorten asiat. Valitettavasti kylästämme ei löytynyt montaakaan vapaaehtoista aikuista nuorisotyöhön. Onneksi meillä on Mimmi! Hän on toiminut parin vuoden ajan perjantaisin nuortenillan vetäjänä. Nukarin nuoret kokoontuvat Pikku-Nukkiksessa, jossa Mimmi saa kuulla nuorten ilon ja huolten aiheet tuoreeltaan.
Myös koululaiset, "kultahippuset", ovat saaneet nauttia Mimmin turvallisesta kyydistä vuosien ajan, viime kevääseen saakka. Näistä kyydityksistä on jäänyt varmasti monta mukavaa muistoa puolin ja toisin, kuten saimme lukea Mimmin keväällä kultahippusilleen kirjoittamasta kirjeestä.

Kirjeestä poimittua:
"Kultahippusten suusta kuulee myös totuuden:
Hippu: Arvaa mitä?
..Mimmi: No mitä?
Hippu: Sä ajat aika hyvin ollaksesi nainen.
Mimmi: Kiitos!"

"Eräs kultahippunen kertoi:
Hippu: Tiedätkö mitä musta tulee isona?
Mimmi: No mitä?
Hippu: Taksikuski. Katos sitten kun sä tuut kipeäksi, niin minä tuuraan suo sen aikaa.
Mimmi: ...sanaton..."

Kylätoimikunta valitsi yksimielisesti Nukarin Maljan 2010 saajaksi Mimmi Korvenahon. Kiitos - Mimmi - tekemästäsi tärkeästä työstä!
Lämpimät onnittelumme! 

Mimmin korjaus maljapuheeseen: Kyllä hän ajaa koululaisia edelleenkin, mutta eri yhtiössä.

**********

Vuoden 2009 Nukarin Maljan saaja julkistettiin Marrasmeiningeissä 22.11.

Nukarin kylätoimikunnan puheenjohtaja Tuula Lempisen maljapuhe:

Vuoden 2009 Nukarin Maljan saaja on asunut Nukarilla 80-luvun lopusta alkaen, toiminut aikoinaan ahkerasti puheenjohtajana kylätoimikunnassa ja vaikuttaa edelleenkin kunnallispolitiikassa, Vesaisissa, Nurmijärven seurakunnan toiminnassa, ynnä muissa lukuisissa projekteissa. Viime kesänä kylätoimikunnalla oli vaikeuksia saada talkoolaisia klapiurakkaan, joten pyysimme tätä ahkeraa naista avuksi. Ennen kuin kukaan muu ehti laavulle, tuli jo tekstiviesti: ”Klapit viety, olipa sopiva aamujumppa.” Viesti kuvastaa erittäin hyvin hänen energiamääräänsä, josta moni muu haluaisi edes pienen ripauksen.

Rusthollarin perennoiden vaihdossa näimme, mikä on hänelle erittäin mieluista – puutarhanhoito - taimia tuli peräkärryllinen vaihtoon ja hän neuvoi kaikkia kasveista kiinnostuneita. Pengerkosken partaalla -kirjasta näemme, että myös kynä pysyy hänen kädessään. Kyläkirjan aikaansaamiseksi hän teki oikein puuhanaisen työn!

Kuten hän itse sanoo: ”Oma sukupolveni on saanut erinomaisen perinnön sodan jälkeisen ikäpolven Suomessa. Nyt on meidän vuoromme hoitaa asiat niin, että lapsemmekin voivat nauttia isänmaastamme. Erityisen lähellä sydäntäni ovat lasten ja nuorten hyvinvointi, sillä heissä on yhteiskuntamme tulevaisuus.” Tämän johdosta saimme Nukkiksen kylän nuorison käyttöön perjantai-illoiksi viime vuonna, kun hän toimi yhteistyössä muiden tahojen kanssa.

Kiitos Tarja suurella sydämelläsi toimimisesta nukarilaisten hyväksi! Hyvät kyläläiset, Nukarin Maljan 2009 saa Tarja Lausvaara! Onnittelemme myös tuoretta isoäitiä ja isoisää, jonka vuoksi Tarja ei ole paikalla Marrasmeiningeissä, vaan katsomassa tuoretta lapsenlastaan.

Kylätoimikunnan puheenjohtaja Lempinen toimitti Nukarin Maljan, kunniakirjan ja kukat Tarja Lausvaaralle hänen saavuttuaan kotiin.

**********

Nukarin Malja 2008 luovutettiin Kaamostansseissa 1.11.2008 Nukarin Pirtillä Irma Mattilalle.

Tänä vuonna ehdokkaita oli useita, joista kylätoimikunta päätyi Nukarin koulun 1. ja 2. luokan opettaja Irma Mattilaan. Hän on opettanut Nukarin koululaisille aakkosia vuodesta 1978 asti. Lisäksi Irma on luotsannut koululaisia menestyksekkäästi mm. virsivisoissa, joista tuli voitto vuonna 2005. Irma piti vuosien ajan pyhäkoulua. Hän oli myös käynnistämässä vesaisten toimintaa Nukarilla. Edellä mainituista asioista kerrotaan myös Nukarin kyläkirjassa: Pengerkosken partaalla - Nukarin tienoon historiaa ja tarinoita.


Perusteissa mainitaan, että Nukarin Maljan saajan pitäisi olla nukarilainen henkilö, yhteisö tai ryhmä. Tällä kertaa saaja asuu Helsingissä, mutta on asunut aiemmin Nukarilla parin

vuosikymmenen ajan. Hän on kuitenkin tehnyt täällä merkittävän elämäntyön, joten syitä palkitsemiseen löytyi runsaasti. Maljan, kunniakirjan ja kukat luovuttivat kylätoimikunnan puheenjohtaja Tuula Jehkonen sekä kylätoimikunnan jäsen Mirja Sandberg.

**********

Nukarin Malja 2007 luovutettiin Kaamostanssien yhteydessä pyhäinpäivänä 3.11.2007 Nukarin Pirtillä.

Tämän vuoden nukarilainen eli Nukarin Maljan saanut on Heli Vuolle. Hän on asunut kylässä kymmenkunta vuotta ja vieraillut täällä lapsesta alkaen sukulaistensa luona.

Heli Vuolle on ollut kylätoimikunnan jäsen useita vuosia ja on myös jätevesityöryhmän jäsen. Heli on luonut ja ylläpitänyt paljon kiitosta saaneita kotisivujamme reilun vuoden.

Hän on luvannut hoidella niitä edelleen. Kylätoimikunnan jäsenet olivat yksimielisiä päättäessään luovuttaa Nukarin Maljan Helille kiitokseksi Nukarin tunnetuksi tekemisestä kotisivujen avulla. Kotisivut palvelevat kaikkia käyttäjiä tiedotus-, osto- ja myyntiosioiden kautta. 

********** 

Nukarin Malja 2006 ojennettiin pyhäinpäivänä 2006.

Nukarin Malja luovutettiin tänä vuonna jo 25. kerran. Se ojennettiin "neuvolatäti" Pirjo Toiviaiselle n. 30 v. nukarilaisten hyväksi tehdystä terveydenhoitajan työstä. Kylätoimikunta halusi kiitollisina huomioida hänen ansiokkaan elämäntyönsä täällä Nukarilla. Kiitokset Pirjo!


Ote Maljapuheesta: "Haluamme näin kiitollisina huomioida hänen ansiokkaan elämäntyönsä täällä Nukarilla. Haluamme myös toivottaa hänelle virkistävää vuorotteluvapaata sekä iloisia eläkepäiviä sen jälkeen. Pirjo Toiviainen, ole hyvä, Nukarin Malja 2006!"